Első hallásra könnyűnek tűnik, mégis rengeteg embernek okoz problémát a másik szemébe nézni, pedig sokkal jobb benyomást tudsz tenni a másikra egy randin, ha a szemébe nézel. Alkalmazd, mert magabiztosabbnak fogsz tőle tűnni, és az ellenkező nem is jobban fog hozzád vonzódni.

 

 

Sokan abba a hibába esnek, hogy a másik szeme helyett lejjebb néznek például a randi partnerük száját, vagy fiúk esetében a lányok dekoltázsát nézik. A legrosszabb, ha a telefonodat nézed. Ettől a beszélgetés sokkal felszínesebb lesz. Nézz a randi partnered szemébe, miközben beszélgettek. Ez bizalmat ébreszt, és sokkal jobban meg fog nyílni előtted a másik.

 

Beszélgetés közben, ha a másik szemébe nézünk sokkal jobban fog emlékezni arra, amit mondtunk neki, és mi is jobban fogunk emlékezni, hogy miről is beszéltünk. A beszélgetés alatt, ha az idő 30%-ában tartjuk a szemkontaktust, már nagyon jelentős eredményeket lehet elérni.

 

Nemrégiben hallottam egy kutatásról, ahol megkértek embereket, hogy nézzenek egymás szemébe, míg másokat arra kértek, hogy a beszélgető partnerük kezét nézzék. Azok, akik egymás szemébe néztek, sokkal inkább elkezdtek érzelmeket érezni a másik iránt. És ez az egyik lényeg. Ha azt szeretnéd egy randin, hogy akivel randizol, kezdjen el érzelmileg kötődni hozzád akkor nézz a szemébe. Csupán ezzel az egy dologgal máris pozitív irányba tudod befolyásolni a randi kimenetelét. Persze ez önmagában nem elég, de fontos lehet az a néhány százalék plusz, amit hozzáad a szemkontaktus egy randihoz. A végén lehet, hogy ez dönti el egy randi kimenetelét. És egyáltalán nem mindegy, hogy az első randi után lesz-e folytatás.

 

Amikor egy nő egy férfi szemébe néz, akkor a férfi sokkal vonzóbbnak látja, mint azokat a nőket, akik kerülik a szemkontaktust, továbbá sokkal őszintébbnek is tűnik az a beszélgetés, ahol a randi partnerek tartják egymással a szemkontaktust.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bolond módjára folyamatosan a másik szemébe kell nézni. Például amikor beszélsz valamiről, akkor 3-4 másodpercig a másik szemébe nézel, majd elnézel egy kicsit oldalra, majd újból a másikra.

 

Gyakorold a szemkontaktust. Az utcán nézz a szembe jövő szemébe. Itt sem kell túlzásba vinni. Bőven elég, ha csak néhány másodpercre összetalálkozik a szemetek. Sőt a szemkontaktus alatt rá is mosolyoghatsz. Ettől sokkal nyitottabbnak, szimpatikusabbnak fogsz tűnni a másiknak.

 

Hogy miért is jó mosolyogni, arról itt olvashatsz bővebben. Csajozás mosolyogva

 

Végezetül egy kis játék a következő randira. Amikor legközelebb valakivel randizol, kérd meg, hogy hajoljatok közel egymáshoz, és fél - egy percig csöndben nézzetek egymás szemébe. Nem kell farkas szemet néznetek, csak szimplán nézzetek egymás szemébe. Ha megkérdi miért, nyugodtan mond neki azt, hogy szeretnéd egy kicsit közelebbről megismerni. Szeretnéd látni, hogy miről árulkodnak a szemei. Már ettől a kis játéktól is intimebb, meghittebb viszonyba fogtok kerülni egymással, és lehet, hogy a szemei tényleg sok mindent elárulnak róla.